Hesse bibliotheek

In 2001 heeft de Stichting Gebroeders Hesse Fonds in overleg met de Stichting Openbare Bibliotheken Vlagtwedde besloten een bedrag van ƒ 125.000,- beschikbaar te stellen ten bate van de inrichting en aankleding van de nieuw gebouwde bibliotheek in Ter Apel. Een aanvullend bedrag is beschikbaar gesteld voor de naamgeving (gevelbelettering) van de bibliotheek.

Het bestuur van de Stichting Gebroeders Hesse Fonds is van mening dat de opzet en beoogde sfeer van de nieuwe bibliotheek passen bij wat haar voor ogen staat. De brede toegankelijkheid van de bibliotheek voor de bevolking (jong en oud) en de mogelijkheid het “Hesse-archief” publiekelijk te maken hebben tevens in de besluitvorming meegewogen. Als dank heeft de Stichting Openbare Bibliotheken Vlagtwedde besloten de naam van de familie Hesse te verbinden aan de nieuwe bibliotheek, door haar de naam “Hesse Bibliotheek” te geven.

Hesse 10 - Hesse bibliotheek

Aardig om te vermelden is dat de Hesse bibliotheek in 2013 bij de verkiezingen van “beste bibliotheek van Nederland” in haar categorie tweede is geworden. De jury was vooral te spreken over de ligging en de inrichting van het gebouw. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Bibliotheekblad.